جستجو

ویژگی های نمای طرح سنگ با سیمان

اشتراک گذاری:
نما طرح سنگ با سیمان

فهرست مطالب

سیمان کاری طرح سنگ چیست؟

نما طرح سنگ با سیمان بیشترین کاربرد را برای دیوار حیاط، نمای داخلی و خارجی ساختمان و… دارد. منظور از این تکنیک اجرای طرح چوب و سنگ با استفاده از سیمان است که نه تنها بسیار زیباست، بلکه سبب افزایش مقاومت دیوار هم می‌شود. به علاوه استفاده از این تکنیک مزایای دیگری هم دارد از جمله کاهش هزینه‌ها نسبت به استفاده از سنگ طبیعی، تنوع رنگ و طرح، کاهش بار مرده ساختمان به سبب وزن کمتر، افزایش مقاومت دیوارها در برابر ضربه و شرایط جوی و غیره. می‌توانید برای مشاوره و خرید با شماره ی ۰۹۱۳۱۶۶۷۲۰۱ تماس بگیرید.

نما طرح سنگ با سیمان

انواع نمای طرح سنگ با سیمان

انواع مختلفی از نما طرح سنگ با سیمان وجود دارد که از لحاظ تکنیک اجرا، نوع قالب و جلوه نهایی با هم تفاوت دارند. برخی از محبوب‌ترین نمونه‌ها شامل موارد زیر می‌شوند:

  • طرح سنگ مالون

طرح آن مشابه سنگ‌های تراشیده نامنظم یا سنگ‌های مالون است. از این طرح معمولا برای باغ‌ها، نمای بیرونی ساختمان‌ها و دیوارهای محوطه‌ها استفاده می‌شود.

  • طرح سنگ ورقه‌ای

این نمونه از نما طرح سنگ با سیمان، بیشتر مناسب دیوارهای خارجی و داخلی ساختمان است. این نما تقلیدی از سنگ‌های ورقه‌ای طبیعی است که انگار به صورت ورقه‌های نازک شکسته شده‌اند. معمولا کار این نما را با رنگ‌های طبیعی سنگ اجرا می‌کنند.

  • طرح سنگ کوهی (تراورتن نما)

این نما از جمله محبوب‌ترین انواع نما طرح سنگ با سیمان است. ظاهر آن بافت خشن‌تری دارد و مشابه سنگ‌ها و صخره‌های طبیعی کار می‌شود و دارای برجستگی‌ها و فرورفتگی‌هایی است که ظاهری هر چه طبیعی‌تر را به نما می‌بخشند. معمولا از آنها در نماهای سنتی و روستیک استفاده می‌شود.

  • طرح سنگ آنتیک

این نوع نما بافت ریزی دارد و به سنگ‌های دکوراتیو شبیه است. می‌توان آن را در انواع رنگ‌های مختلف اجرا کرد و هم برای فضاهای داخلی و هم برای انواع نمای مدرن کاربرد دارد.

  • طرح سنگ لاشه ای

منظور از طرح سنگ لاشه ای برای نما طرح سنگ با سیمان، استفاده از طراحی‌های نامنظم در ابعاد مختلف است. این طرح به سنگ‌های طبیعی شباهت زیادی دارد و معمولا برای دیوارهای بیرونی مثل باغ یا حیاط استفاده می‌شود.

  • طرح سنگ حجمی و مشبک

معمولا انواع حجمی و مشبک نما طرح سنگ با سیمان، به صورت اختصاصی و سفارشی اجرا می‌شوند. آنها را در فضاهای لوکس و خاص به کار می‌برند و در طراحی آنها از برجستگی‌های هنری و برش‌های نامنظم استفاده می‌شود.

  • طرح سنگ رومی

این نوع از نما طرح سنگ با سیمان از معماری رومی و کلاسیک الهام گرفته و دارای خطوط منظم است. اغلب از آن در اجرای ستون‌ها، سرستون‌ها و قاب پنجره‌ها استفاده می‌شود. همچنین در طرح‌ها و رنگ‌های خاکستری، سفید و کرم قابل اجرا است.‌

  • طرح سنگ گیوتین

علت نام گذاری این نوع از نما طرح سنگ با سیمان، منبع الهام آن است. این سنگ‌ها از سنگ‌های گیوتین الهام گرفته شده‌اند. از این نما بیشتر برای فضای دکوراتیو خارجی و یا داخلی استفاده می‌شود. در رنگ‌های متنوعی هم قابل اجرا است و برش‌های نامنظم و عمودی دارد.

سیمان کاری طرح سنگ چیست

ویژگی های نمای طرح سنگ با سیمان

امروزه از نما طرح سنگ با سیمان در فضاهای مختلفی استفاده می‌شود. بیشترین مورد استفاده از این نما در دیوار حیاط است چرا که علاوه بر زیبایی، استقامت زیادی هم دارد.

این که کدام نوع از نما طرح سنگ با سیمان را انتخاب کنید به فاکتورهای مختلفی از جمله فضای مورد نظر، مساحت آن، سلیقه شما و… بستگی دارد. می‌توانید برای مشاوره و خرید با شماره ی ۰۹۱۳۱۶۶۷۲۰۱ تماس بگیرید.

مزایای نمای طرح سنگ سیمانی

نما طرح سنگ با سیمان علاوه بر زیبایی، مزایای مختلفی هم دارد که در ادامه مورد بررسی قرار می‌دهیم:

  1. اولین نکته، افزایش استقامت دیوار است. استفاده از نما طرح سنگ با سیمان سبب می‌شود تا مقاومت دیوار و نما در برابر شرایط جوی بیشتر شود.
  2. دومین مزیت استفاده از نما طرح سنگ با سیمان، تنوع طرح و رنگ است. همانطور که بررسی کردیم، نمای طرح سنگ در انواع مختلفی از رنگ‌ها و بافت‌ها قابل اجرا است. با توجه به این مسئله برای هر سلیقه‌ای و در هر نمونه‌ای از معماری کلاسیک، مدرن و… امکان اجرای نما طرح سنگ با سیمان وجود دارد.
  3. استفاده از نما طرح سنگ با سیمان نسبت به استفاده از سنگ طبیعی مقرون به صرفه‌تر است و به مصالح کمتری نیاز دارد. انواع سنگ نما برای خرید وجود دارد که به کمک آنها می‌توان زیباترین جلوه را به نمای خارجی، دیوارهای داخلی و… بخشید. این در حالی است که متاسفانه خرید آنها، به خصوص برای مساحت‌های بیشتر، ممکن است پر هزینه باشد. در چنین شرایطی با جایگزین کردن نمای طرح سنگ با استفاده از سنگ واقعی، همچنان می‌توان طرح مورد نظر را با هزینه کمتری اجرایی کرد.
  4. یک مزیت دیگر این طرح نما این است که سرعت اجرای نما طرح سنگ با سیمان بسیار بالاست. در نتیجه با استفاده از این نما می‌توان خیلی زودتر نمای ساختمان یا دیوارها را به زیبایی هر چه تمام‌تر، به مرحله ارائه رساند.
  5. وزن نما طرح سنگ با سیمان نسبت به استفاده از سنگ طبیعی بسیار کمتر است. در نتیجه بار مرده کمتری هم به ساختمان تحمیل خواهد شد.

مزایای استفاده از نمای طرح سنگ

معایب نمای طرح سنگ سیمانی

حال که به مزایای نما طرح سنگ با سیمان اشاره کردیم، لازم است معایب آن را هم مورد بررسی قرار دهیم.

  1. ممکن است در گذر زمان دچار ترک خوردگی شود.

در صورتی که مراحل زیرسازی برای اجرای نما طرح سنگ با سیمان به درستی اجرا نشود، ممکن است به مرور زمان دچار ترک خوردگی شود. همچنین همانطور که گفته شد نمای طرح سنگ مقاومت خوبی در برابر شرایط آب و هوایی دارد اما تغییرات شدید دمایی و انبساط و انقباض سیمان احتمال دارد به بروز برخی ترک‌های ریز در سیمان منجر شود.

  1. اجرای آن نیاز به مهارت زیادی دارد.

اجرای نما طرح سنگ با سیمان نیاز به مهارت بالایی دارد تا در نهایت تصویر ارائه شده زیبا و یکدست باشد. در صورت اجرای غیر اصولی، کار نهایی نه تنها زیبا و طبیعی به نظر نخواهد رسید، بلکه کیفیت پایینی هم خواهد داشت.

  1. وزن بالا نسبت به سایر نماهای جدید

استفاده از نما طرح سنگ با سیمان نسبت به استفاده از سنگ طبیعی، وزن کمتری را به ساختمان تحمیل می‌کند اما همچنین سنگین است. در حال حاضر استفاده از کامپوزیت‌ها و سایر مصالح سبک‌تر در طراحی ساختمان رواج زیادی پیدا کرده است. چرا که نسبت به سنگ یا سیمان وزن بسیار کمتری دارند. این مسئله به خصوص در شرایطی اهمیت پیدا می‌کند که ساختمان مورد نظر ارتفاع زیادی داشته باشد.

  1. در گذر زمان ممکن است دچار تغییر رنگ شوند.

در صورتی که برای اجرای نما طرح سنگ با سیمان از رنگ‌های مرغوبی استفاده نشده باشد ممکن است در گذر زمان نما رنگ خود را از دست داده و یا دچار تغییر رنگ شود. تابش مستقیم آفتاب هم می‌تواند بر رنگ‌های بی‌کیفیت تاثیرگذار بوده و زیبایی و جلای آنها را از بین ببرد.

  1. هزینه نگهداری و ترمیم

در برخی شرایط برای بازسازی و ترمیم بخش‌های آسیب دیده از نما طرح سنگ با سیمان، ممکن است لازم باشد تا بخشی از نما به کل تراشیده شده و مجدد کار شود. این کار ممکن است هزینه زیادی را به شما تحمیل کند.

کاربرد نمای طرح سنگ با سیمان

تا اینجا به برخی از کاربردهای نمای طرح سنگ با سیمان اشاره کرد. به طور کلی از این نما در ساخت نمای خارجی ساختمان، محوطه سازی و دیوارهای حیاط، ستون‌ها و سرستون‌های دکوراتیو، نمای داخلی ساختمان، کف سازی محوطه، آبنماها و سایر عناصر دکوراتیو، نمای کافه‌ها و رستوران‌ها و… استفاده می‌شود.

نمای طرح سنگ

مهمترین استفاده نما طرح سنگ با سیمان، استفاده از آن در نمای خارجی ساختمان است. این نوع از نما جایگزین مقرون به صرفه‌ای برای سنگ طبیعی به شمار می‌رود. همچنین هم برای ساختمان‌های مسکونی و هم نمونه‌های تجاری کاربرد دارد و می‌تواند ظاهری لوکس و جذاب را به نمای شهری اضافه کند.

از نما طرح سنگ با سیمان برای نمای داخلی ساختمان‌ها هم استفاده می‌شود. این نما به خصوص برای معماری کلاسیک یا روستیک کاربرد زیادی دارد. می‌توان از آن برای محل قرار گیری شومینه، راهروها، پشت تلویزیون و… استفاده کرد.

نما طرح سنگ با سیمان برای اجرای طرح سنگ روی ستون‌ها و سرستون‌های معماری رومی و سنتی هم مورد استفاده قرار میگیرد. به علاوه برای اجرای برخی عناصر زیباسازی شهری مانند آبنماها هم کاربرد دارد. برخی از رستوران‌ها و کافه‌ها نیز از این نما برای اضافه کردن نوعی از حس گرما و صمیمیت به فضای داخلی یا خارجی خود استفاده می‌کنند.

نحوه اجرای نمای طرح سنگ با سیمان

اجرای نما طرح سنگ با سیمان همانطور که گفته شد نیازمند مهارت و همچنین دقت و توجه به اصول این کار است. نمای طرح سنگ در صورتی جذابیت دارد که تا حد ممکن طبیعی به نظر برسد. همچنین برای این که سلامت، کیفیت و زیبایی خود را حفظ کند نیز رعایت برخی اصول و قواعد واجب است. با توجه به این مسئله، در ادامه مراحل اجرای این نما را به طور خلاصه مورد بررسی قرار می‌دهیم:

  • آسترکشی

اولین مرحله از اجرای نما طرح سنگ با سیمان با آسترکشی شروع می‌شود. این مرحله با کروم بندی دیوار شروع می‌شود. برای این کار از قسمتی از دیوار شروع می‌کنند که بیشترین بیرون زدگی را داشته باشد. سپس در ادامه برای پر کردن فاصله بین کروم‌ها از ملات سیمان استفاده می‌کنند که به کمک کمچه به طرف دیوار پرتاب خواهد شد.

  • رویه

مرحله بعدی پس از آسترکشی، کار کردن روی رویه نما است. در این مرحله از اجرای نما طرح سنگ با سیمان، از پور سیمان استفاده می‌شود تا نما ظاهر زیباتری پیدا کند. اگر لایه آستر کمی مرطوب باشد چسبندگی آن بیشتر شده و گیرش آن افزایش می‌یابد. در نتیجه از ایجاد ترک در نما جلوگیری خواهد شد. در نهایت نیز یک لایه ۰.۵ تا ۲ سانتی متری روی لایه آستر اجرا خواهد شد که با توجه به طرح دلخواه شما انجام می‌گیرد.

نکات مهم اجرای نمای طرح سنگ

نکات مهم در اجرای نمای طرح سنگ با سیمان

اجرای نما طرح سنگ با سیمان نیازمند توجه به برخی نکات مهم است. اولین مسئله توجه به زیرسازی است. سطح زیر کار برای اجرای نما باید عاری از روغن، گرد و غبار و یا هر ماده اضافی دیگری باشد. همچنین اگر از قبل رنگ و یا هر پوشش دیگری داشته باشد، نیاز است که ابتدا آنها را بتراشید تا چسبندگی سطح بیشتر شود. می‌توان از مش فلزی یا توری هم برای افزایش استحکام استفاده کرد.

نکته مهم بعدی در اجرای نما طرح سنگ با سیمان، استفاده از ترکیب درست سیمان با مواد افزودنی است. ماسه، سیمان و آب باید با نسبت درستی با یکدیگر ترکیب شوند تا ملات به دست آمده یکنواخت باشد. همچنین اضافه کردن برخی مواد مانند رزین‌های تقویت کننده یا چسب بتن هم تاثیر زیادی روی افزایش چسبندگی و دوام نما خواهد داشت. می‌توانید با اضافه کردن الیاف مخصوص، از بتن در برابر ترک خوردگی هم محافظت کنید.

تفاوت قیمت نمای طرح سنگ با سیمان نسبت به نمای سنگی

اجرای نما طرح سنگ با سیمان نسبت به استفاده از سنگ طبیعی گزینه مقرون به صرفه‌تری است. این که از انواع سنگ نما مانند تراورتن و… استفاده کنید، گزینه بسیار خوبی است ولی اگر بودجه محدودی دارد، استفاده از نمای طرح سنگ جایگزین مناسبی خواهد بود.

مزایا و معایب استفاده از نمای طرح سنگ

نما طرح سنگ با سیمان از لحاظ قیمت مصالح اولیه، هزینه نصب و اجرا، هزینه حمل و نقل و همچنین هزینه تعمیرات و نگهداری نسبت به سنگ طبیعی به صرفه‌تر است. به طور کلی نمای طرح سنگ حدود ۴۰ تا ۷۰ درصد از نمای سنگ طبیعی ارزان‌تر خواهد بود. این تفاوت قیمتی به خصوص اگر قصد استفاده از سنگ‌های لوکس و با کیفیت را داشته باشید بیشتر هم به چشم خواهد آمد. برای مشاوره و خرید با شماره ی ۰۹۱۳۱۶۶۷۲۰۱ تماس بگیرید.

سوالات متداول

نمای بتنی چیست؟

بتن نما یا اکسپوز، از جمله انواع بتن است که با توجه به سطح صیقلی و صافی که دارد هم در نمای داخلی و هم در نمای خارجی ساختمان‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد.

نمای فایبر سمنت چیست؟

به نقل از www.archdaily.co

نمای فایبر سمنت یا همان فیبر سیمان نوعی از سیمان تقویت شده با فیبر است که در تولید آن از ماسه، سیمان، الیاف سلولز و سایر مواد معدنی استفاده می‌شود. این ماده سبب می‌شود تا بدون افزودن بار اضافی به بنا، مقاومت دیوارها را در برابر آتش، رطوبت و باران افزایش دهیم. همچنین می‌توان رنگ و بافت مختلفی را به کمک این ماده به نمای بنا اضافه کرد.

روکش سیمانی چیست؟

روکش سیمانی لایه ای نازک از سیمان است که از آن برای پوشاندن نمای ساختمان، کف‌ها و دیوارها استفاده می‌شود. انواع مختلفی از روکش سیمانی مانند روکش صاف، طرح‌دار، ضد آب و رنگی وجود دارد. مزایای آن سبب شده تا کاربرد زیادی در ساخت و ساز داشته باشد.

سیمان در معماری چیست؟

سیمان نوعی ماده معدنی است که در معماری و ساخت و ساز استفاده‌های بیشماری دارد. از آن به خصوص به عنوان نوعی ماده چسبنده استفاده می‌کنند که در استحکام و اتصال سازه‌های ساختمانی تاثیر دارد. برای تولید سیمان از ترکیب آب با سنگ آهک و سیلیس آسیاب شده استفاده می‌کنند که نتیجه یک ماده خمیری است که با خشک شدن، سخت و مقاوم می‌شود. به همین دلیل به عنوان یک چسب قوی کاربرد دارد.

امتیازدهی به این متن

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین مقالات