نمای بیرونی و طراحی خارجی یک ساختمان، مانند نمای داخلی آن، حائز اهمیت است.
اگر یک ساختمان به خوبی و با استحکام بالا ساخته شود اما نمای خوبی نداشته باشد، انگار کاری انجام نشده است. به قول قدیمی ها: کار را که کرد، آن که تمام کرد.
به همین خاطر، نمای ساختمان را با اصول معماری، به سبک نمای کلاسیک، رومی، معاصر و سنتی می سازند.
دو سبک بسیار پر طرفدار امروزی در نماکاری ساختمان ها، سبک کلاسیک و سبک نمای رومی است. بسیاری از ساختمان های سطح شهر، با این نماکاری ها ساخته شده اند.
نمای کلاسیک، سبکی است که بسیار مورد توجه معماران بوده و همیشه توصیه می کنند که نمای ساختمان، به شیوه ی کلاسیک، طراحی و ساخته شود.
اما نمای رومی که بیشتر مورد توجه صاحبان ملک و ساختمان است، یک سبک بسیار مجلل و باشکوه بوده و به انسان، حس شکوه و عظمت بناهای رومیان باستان را القا می کند.
بسیاری از افراد، این دو سبک را یکی میدانند در صورتی که کاملا اشتباه بوده و سبک کلاسیک با سبک رومی، تفاوت های بسیاری دارند.
تفاوت نمای رومی و نمای کلاسیک چیست؟
نمای کلاسیک و نمای رومی، دو نمای بسیار پر طرفدار در طراحی خارجی ساختمان و بنا می باشد.
برخی از مهم ترین تفاوت های این دو سبک در نمای ساختمان، شامل موارد زیر است:
1. نمای رومی دارای عظمت و ابهت است و ساختمان های با نمای رومی، شبیه به کاخ و قصر هستند اما نمای کلاسیک، بیشتر، بیان گر سبک معماری و فرهنگ یک کشور است و لزوما، نمای بزرگ و با ابهت نیست.
2. از نمای کلاسیک در ساختمان های بزرگ و کوچک می توان استفاده کرد اما نمای رومی در ساختمان های کوچک، بسیار بد ریخت خواهد بود.
بهتر است سبک رومی، برای ساختمان های بزرگ استفاده شود.
3. نمای کلاسیک، دارای ظرافت های بیشتر نسبت به نمای رومی است.
4. در سبک کلاسیک، پنجره های مختلف با شکل و شمایل متفاوت استفاده می شود اما در سبک رومی، خیر
5. در سبک رومی، ستون های دوریک و یونیک و سردر های مجلل و با شکوه، در پیش چشمان بیننده قرار می گیرد.
بسیاری از سنگ های تراشیده شده، به سبک رومیان باستانی است اما در سبک کلاسیک، ستون ها به شکل ظریف و با جزئیات بیشتر، نمایان است.
6. نمای کلاسیک، بیانگر اصالت یک فرهنگ و معماری است تاثیر زیادی در هنر امروزی امروزی دارد. بسیاری از معماران و مهندسان حرفه ای، این نما را پیشنهاد می کنند.
در نمای کلاسیک، احتمالا هارمونی بیشتر و اندازه های تقریبا دقیق تری وجود دارد اما در نمای رومی، نظم و اندازه ها، قرینگی کمتری داشته و همین نامنظمی، می تواند حس کاخ بودن را القا کند.